Psykologisk og psykiatrisk udredning​

Kanonen tilbyder, i samarbejde med Ungliv.dk - psykologer for børn & unge, psykologisk udredning af vores børn og unge.​ En psykologisk udredning kan bestå af:

  • Psykologiske screenings
  • Undersøgelsesforløb
  • Afklarende samtaleforløb

Udredningen har til formål at afdække og forstå den unges ressourcer og vanskeligheder omkring:

  • Psykiske ressourcer/vanskeligheder
  • Kognitive ressourcer/vanskeligheder
  • Behandlingsmuligheder


Udredningen giver mulighed for at målrette den fremtidige indsats for den enkelte unge. Det gælder blandt andet målretning af individuel pædagogisk behandling samt rådgivning og indsats omkring forældre og netværk. Udredningen er ikke en del af opholdsbetalingen. 

Endvidere tilbyder Kanonen at etablere kontakt til en ekstern psykiater, såfremt anbringende kommune ønsker at der foretages en psykiatrisk udredning. Formålet er at udrede, diagnosticere og/eller behandle den unge psykiatrisk. Den psykiatriske udredning er ikke en del af opholdsbetalingen. 

I Kanonen er psykologiske og psykiatriske udredninger et vigtigt element i tilrettelæggelsen af vores individuelle indsatser. Vi sikrer, at alle relevante personer omkring den unge, får formidlet den endelige undersøgelse, så alle har den nødvendige indsigt og forståelse for den unges ressourcer, vanskeligheder og behov. På den måde skabes de bedste betingelser for den unges fremtidige udvikling.​

Har du spørgsmål omkring børne- og ungehjemmet Kanonen?

Så tøv ikke med at kontakte os. Klik på den orange knap nedenfor, for at komme til vores kontaktoplysninger.

Herfra bliver ingen smidt ud

Vi modtager en lang række forskellige børn og unge og det er en af vores kerneværdier, at vi har plads til alle.

Trygge rammer i dejlige omgivelser

Børne- og ungehjemmet er beliggende i det skønne Hinnerup, og her er plads til 30 unge i alderen 10 til 25 år.

Godt samarbejde med kommunerne

​​På børne- og ungehjemmet Kanonen vægter vi et godt samarbejde med kommunerne meget højt.

- Michelle Kaus, 18 år

Michelle blev anbragt frivilligt ved Fonden Kanonen med massive adfærdsproblematikker kombineret med misbrug. Nu, efter anbringelse i en af Kanonens afdelinger med efterfølgende efterværn, har Michelle færdiggjort 9. klasse og er godt i gang med sin videre uddannelse og drøm om at blive kok.

- Philip Damkær Mouritsen, 24 år

Blev anbragt på kostskole som 11 årig og her startede et liv på institutioner. Han udviklede et hashmisbrug og tabte greb om skolen og om sig selv. Kommunen placerede ham til sidst på Kanonen. Og som Philip siger: "Jeg var ikke altid enig med Kanonen, men rammerne var gode for mig". Nu er Philip far, IT-uddannet, har startet sin egen virksomhed og er tæt på drømmen om en gård, hvor ham og hans gode ven begge skal bo med deres familier.

- Nanna Bengtson, 22 år

Nanna levede på gaden - et liv med vold og misbrug. Nanna blev smidt ud af flere skoler og troede ikke på, at hun ville runde de 20 år. Efter fire år hos Fonden Kanonen har Nanna færdiggjort 10. klasse, læser nu HF og har været udvekslingsstudent i England. Nanna er i dag medicinfri, har tabt 60 kg og jagter sin drøm om at blive socialrådgiver eller pædagog. For som Nanna siger: "Jeg vil gerne arbejde med mennesker - jeg synes, at jeg har fået så meget at give af"

Kontakt Kanonen

Har du spørgsmål vedrørende​ forløbet på børne- og ungehjemmet eller ønsker du at få uddybet vores fremgangsmåder?​

Ring på telefon 87 61 01 98 eller skriv til os via formularen.​

Vi besvarer gerne dine spørgsmål, og vender tilbage til dig med et svar, så hurtigt som muligt.

Henvend dig via formularen

Vi besvarer henvendelser hurtigst muligt.
​Felter markeret med * skal udfyldes.

 
 
 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt