Aggression Replacement Training (ART)​

Aggression Replacement Training, også kaldet ART, er en metode, der er målrettet børn og unge mellem 4-20 år. Aggression Replacement Training består af et kognitivt adfærdsterapeutisk gruppeforløb, hvor der bl.a. er fokus på at træne deltagernes sociale færdigheder samt deres evne til selvbeherskelse og kontrol af vredesudbrud.

Derudover er der også fokus på at udvikle deltagernes evne til at ræsonnere empatisk og moralsk. Meget af træningen foregår via rollespil, da det primære fokus er på en social indlæringsteori.

Formålet med Aggression Replacement Training er at forbedre børnenes og de unges sociale kompetencer samt at mindske deres adfærdsmæssige problemer og udfordringer.

Behandlingsforløb med Aggression Replacement Training

ART bruges som en integreret del af den daglige pædagogiske indsats – både i afdelingerne og på Kanonens interne skole.​

Kanonen er i en proces, hvor der arbejdes henimod, at alle Kanonens faste pædagogiske medarbejdere uddannes som ART-trænere.​​

Hvad er resultaterne?

Studier har vist øgede sociale kompetencer og en væsentlig mindre aggressiv adfærd blandt de børn og unge, der har deltaget Aggression Replacement Training. Det viser sig dermed at have en effektiv effekt, og derfor er det også noget, som vi på Kanonen tilbyder.

Kontakt os og hør mere om et ART-forløb hos os

Du er velkommen til at kontakte os, hvis du har nogle spørgsmål, eller hvis du kunne tænke dig at høre mere om et Aggression Replacement Training-forløb hos os. Vi kan kontaktes på tlf. 8​7 61 01 98 eller e-mail kanonen@​kanonen.dk.​

Kontakt os

Herfra bliver ingen smidt ud

Vi modtager en lang række forskellige børn og unge og det er en af vores kerneværdier, at vi har plads til alle.

Trygge rammer i dejlige omgivelser

Børne- og ungehjemmet er beliggende i det skønne Hinnerup, og her er plads til 30 unge i alderen 10 til 25 år.

Godt samarbejde med kommunerne

​​På børne- og ungehjemmet Kanonen vægter vi et godt samarbejde med kommunerne meget højt.

- Michelle Kaus, 18 år

Michelle blev anbragt frivilligt ved Fonden Kanonen med massive adfærdsproblematikker kombineret med misbrug. Nu, efter anbringelse i en af Kanonens afdelinger med efterfølgende efterværn, har Michelle færdiggjort 9. klasse og er godt i gang med sin videre uddannelse og drøm om at blive kok.

- Philip Damkær Mouritsen, 24 år

Blev anbragt på kostskole som 11 årig og her startede et liv på institutioner. Han udviklede et hashmisbrug og tabte greb om skolen og om sig selv. Kommunen placerede ham til sidst på Kanonen. Og som Philip siger: "Jeg var ikke altid enig med Kanonen, men rammerne var gode for mig". Nu er Philip far, IT-uddannet, har startet sin egen virksomhed og er tæt på drømmen om en gård, hvor ham og hans gode ven begge skal bo med deres familier.

- Nanna Bengtson, 22 år

Nanna levede på gaden - et liv med vold og misbrug. Nanna blev smidt ud af flere skoler og troede ikke på, at hun ville runde de 20 år. Efter fire år hos Fonden Kanonen har Nanna færdiggjort 10. klasse, læser nu HF og har været udvekslingsstudent i England. Nanna er i dag medicinfri, har tabt 60 kg og jagter sin drøm om at blive socialrådgiver eller pædagog. For som Nanna siger: "Jeg vil gerne arbejde med mennesker - jeg synes, at jeg har fået så meget at give af"

Kontakt Kanonen

Har du spørgsmål vedrørende​ forløbet på børne- og ungehjemmet eller ønsker du at få uddybet vores fremgangsmåder?​

Ring på telefon 87 61 01 98 eller skriv til os via formularen.​

Vi besvarer gerne dine spørgsmål, og vender tilbage til dig med et svar, så hurtigt som muligt.

Henvend dig via formularen

Vi besvarer henvendelser hurtigst muligt.
​Felter markeret med * skal udfyldes.

 
 
 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt