Målgruppe​

Kanonen er godkendt til at modtage børn og unge i alderen 10 - 25 år til akutanbringelse, pædagogisk og psykologisk udredningsforløb, døgnforanstaltning på en af Kanonens 6 afdelinger, eneforanstaltning, professionel plejefamilie samt efterværn.

Kanonens målgruppe er bredt defineret, idet vi har flere interne visitationsmuligheder og dermed mulighed for individuel matchning set i forhold til den enkelte unges behandlingsbehov og udviklingsniveau. Ligesom den individuelle matchning i høj grad har fokus på den øvrige ungegruppe.

Kanonen modtager børn og unge med:

 • Forskellige opvækstrelaterede og eller medfødte vanskeligheder omkring den følelsesmæssige, sociale og kognitive udvikling.

 • Diagnoser, og som ud over en eller flere diagnoser, har en kompliceret ungdomsadfærd.

 • Et socialpædagogisk og psykiatrisk behandlingsbehov.

 • Diverse personlighedsforstyrrelser, som borderline, selvskadende adfærd samt anti og dyssociale personlighedsforstyrrelser.

 • Tilknytningsforstyrrelser, herunder generelle og til tider massive kontaktforstyrrelser, emotionel frustration, indlæringsvanskeligheder, stærk impulsstyring og ringe evne til erfaringsdannelse.

 • Neurologiske forstyrrelser, herunder gennemgribende udviklingsforstyrrelser, ADHD, ADD, OCD, og forskellige diagnoser inden for autismespektret, samt børn og unge med lav intelligenskvotient.

 • Massivt omsorgssvigt, som kan betyde omfattende følelsesmæssige skader. Vanskeligheder i afkodning af sociale samspil og relationer samt forstyrrelser der påvirker i empatien.

 • Udpræget brug af vold og trusler som udtryksform og reaktionsmønster. Herunder også børn og unge som er voldelige og vurderes decideret personfarlige.

 • Ungdomssanktioner herunder fase 2 og 3, alternative afsoninger samt behandlingsdomme.

 • Begyndende og eller mindre stofmisbrug.

 • En grænseløs seksuel adfærd.

 • Unge i æresrelaterede konflikter

Har du spørgsmål omkring opholdsstedet Kanonen?

Så tøv ikke med at kontakte os. Klik på den orange knap nedenfor, for at komme til vores kontaktoplysninger.

Herfra bliver ingen smidt ud

Vi modtager en lang række forskellige børn og unge og det er en af vores kerneværdier, at vi har plads til alle.

Trygge rammer i dejlige omgivelser

Opholdsstedet er beliggende i det skønne Hinnerup, og her er plads til 30 unge i alderen 10 til 25 år.

Godt samarbejde med kommunerne

​​På opholdsstedet Kanonen vægter vi et godt samarbejde med kommunerne meget højt.

- Michelle Kaus, 18 år

Michelle blev anbragt frivilligt ved Fonden Kanonen med massive adfærdsproblematikker kombineret med misbrug. Nu, efter anbringelse i en af Kanonens afdelinger med efterfølgende efterværn, har Michelle færdiggjort 9. klasse og er godt i gang med sin videre uddannelse og drøm om at blive kok.

- Philip Damkær Mouritsen, 24 år

Blev anbragt på kostskole som 11 årig og her startede et liv på institutioner. Han udviklede et hashmisbrug og tabte greb om skolen og om sig selv. Kommunen placerede ham til sidst på Kanonen. Og som Philip siger: "Jeg var ikke altid enig med Kanonen, men rammerne var gode for mig". Nu er Philip far, IT-uddannet, har startet sin egen virksomhed og er tæt på drømmen om en gård, hvor ham og hans gode ven begge skal bo med deres familier.

- Nanna Bengtson, 22 år

Nanna levede på gaden - et liv med vold og misbrug. Nanna blev smidt ud af flere skoler og troede ikke på, at hun ville runde de 20 år. Efter fire år hos Fonden Kanonen har Nanna færdiggjort 10. klasse, læser nu HF og har været udvekslingsstudent i England. Nanna er i dag medicinfri, har tabt 60 kg og jagter sin drøm om at blive socialrådgiver eller pædagog. For som Nanna siger: "Jeg vil gerne arbejde med mennesker - jeg synes, at jeg har fået så meget at give af"

Kontakt Kanonen

Har du spørgsmål vedrørende​ forløbet på opholdstedet eller ønsker du at få uddybet vores fremgangsmåder?​

Ring på telefon 87 61 01 98 eller skriv til os via formularen.​

Vi besvarer gerne dine spørgsmål, og vender tilbage til dig med et svar, så hurtigt som muligt.

Henvend dig via formularen

Vi besvarer henvendelser hurtigst muligt.
​Felter markeret med * skal udfyldes.

 
 
 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt