Kanonens børnesyn​

​På Kanonen tror vi på, at alle børn har ressourcer og potentiale for udvikling, og at det er vores fornemste opgave som voksne, at understøtte dette potentiale. Vi bestræber os altid på, at støtte børnenes udvikling og skabe tryghed og trivsel for den enkelte. Vi tror på, at børn er afhængige af at være omgivet af voksne, der kan beskytte dem og give dem omsorg. Vi tror nemlig på, at alle børn har behov for beskyttelse og omsorg, for at de kan trives og udvikle sig. Et´ af vores faglige mottoer hedder at ”vi arbejder med at se bagom adfærd”- det betyder, at uanset hvilken udtryksform barnet viser, så ser vi udtrykket som en form for mestring og vi tror således på, at alle børn gør det bedste de kan-med de forudsætninger de har- for at håndtere de situationer de står i. Vi ser børn som selvstændige individer med egne holdninger, ønsker og perspektiver på deres liv og hverdag. Vi tror på, at alle børn er eksperter i deres eget liv og har vigtig viden om dem selv- derfor understøtter vi børnenes ret til at blive hørt og inddraget i forhold, der vedrører dem.

Herfra bliver ingen smidt ud

Vi modtager en lang række forskellige børn og unge og det er en af vores kerneværdier, at vi har plads til alle.

Trygge rammer i dejlige omgivelser

Børne- og ungehjemmet er beliggende i det skønne Hinnerup, og her er plads til 30 unge i alderen 10 til 25 år.

Godt samarbejde med kommunerne

​​På børne- og ungehjemmet Kanonen vægter vi et godt samarbejde med kommunerne meget højt.

- Michelle Kaus, 18 år

Michelle blev anbragt frivilligt ved Fonden Kanonen med massive adfærdsproblematikker kombineret med misbrug. Nu, efter anbringelse i en af Kanonens afdelinger med efterfølgende efterværn, har Michelle færdiggjort 9. klasse og er godt i gang med sin videre uddannelse og drøm om at blive kok.

- Philip Damkær Mouritsen, 24 år

Blev anbragt på kostskole som 11 årig og her startede et liv på institutioner. Han udviklede et hashmisbrug og tabte greb om skolen og om sig selv. Kommunen placerede ham til sidst på Kanonen. Og som Philip siger: "Jeg var ikke altid enig med Kanonen, men rammerne var gode for mig". Nu er Philip far, IT-uddannet, har startet sin egen virksomhed og er tæt på drømmen om en gård, hvor ham og hans gode ven begge skal bo med deres familier.

- Nanna Bengtson, 22 år

Nanna levede på gaden - et liv med vold og misbrug. Nanna blev smidt ud af flere skoler og troede ikke på, at hun ville runde de 20 år. Efter fire år hos Fonden Kanonen har Nanna færdiggjort 10. klasse, læser nu HF og har været udvekslingsstudent i England. Nanna er i dag medicinfri, har tabt 60 kg og jagter sin drøm om at blive socialrådgiver eller pædagog. For som Nanna siger: "Jeg vil gerne arbejde med mennesker - jeg synes, at jeg har fået så meget at give af"

Kontakt Kanonen

Har du spørgsmål vedrørende​ forløbet på børne- og ungehjemmet eller ønsker du at få uddybet vores fremgangsmåder?​

Ring på telefon 87 61 01 98 eller skriv til os via formularen.​

Vi besvarer gerne dine spørgsmål, og vender tilbage til dig med et svar, så hurtigt som muligt.

Henvend dig via formularen

Vi besvarer henvendelser hurtigst muligt.
​Felter markeret med * skal udfyldes.

 
 
 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt