Involveringspædagogik​

Mennesket er unikt, kreativt og socialt. Det er et selvrealiserende, rationelt tænkende og et frit handlende individ. Individet er fra naturens side udstyret med en række medfødte behov.

Sikkerhedsbehov:

Omhandler behov for stabilitet, struktur og grænser. Sikkerhedsbehovene dominerer over de sociale behov og selvværdsbehovene.

​​

Sociale behov:

Handler om behovet for at elske og holde af – og blive elsket og holdt af. Tilfredsstillelsen af de sociale behov indbefatter en gensidig give- og modtageproces. Det er styringen af dette give- og modtageforhold, der er kernen i opdragelsen til social ansvarlighed.

​​

Selvværdsbehov:

Handler om menneskets behov for at føle selvværd ved det de arbejder med, foretager sig, eller gør en indsats for, men samtidigt er det nødvendigt at andre viser anerkendelse og respekt for det arbejde, eller den indsats som gøres. Hvis personen ikke slår til i forbindelse med de opgaver de stilles overfor, vælges ofte et symptom, for at kunne holde ud at leve i virkeligheden. Hvis personen ikke kan identificere sig med det arbejde det udfører, eller er tvunget til at udfør, får det heller ikke selvværdsbehovet dækket.

Evnen til at tilfredsstille disse behov er ikke medfødte, men forudsætter en gensidig give- og modtage proces.
Det er en forudsætning at de basale behov er tilfredsstillet, for at opnå indsigt i egen virkelighed. Denne indsigt skal opnås i en vekselvirkning med omgivelserne, og derved være med til at give vores unge bedre fremtidsmuligheder. Unge bør igennem opvæksten have haft binding til mindst én ansvarlig voksen.

Som medarbejder på Kanonen, skal man bestræbe sig på at lære vores unge at tilfredsstille deres basale behov, lære dem at fungere blandt andre og lære dem at opleve selvværd.

Det er i involveringsforholdet at den gensidige vekselvirkningsproces, i forbindelse med de sociale behovs tilfredsstillelse, finder sted. Et sådant forhold er karakteriseret ved en ikke-dømmende holdning.​​

Herfra bliver ingen smidt ud

Vi modtager en lang række forskellige børn og unge og det er en af vores kerneværdier, at vi har plads til alle.

Trygge rammer i dejlige omgivelser

Børne- og ungehjemmet er beliggende i det skønne Hinnerup, og her er plads til 30 unge i alderen 10 til 25 år.

Godt samarbejde med kommunerne

​​På børne- og ungehjemmet Kanonen vægter vi et godt samarbejde med kommunerne meget højt.

- Michelle Kaus, 18 år

Michelle blev anbragt frivilligt ved Fonden Kanonen med massive adfærdsproblematikker kombineret med misbrug. Nu, efter anbringelse i en af Kanonens afdelinger med efterfølgende efterværn, har Michelle færdiggjort 9. klasse og er godt i gang med sin videre uddannelse og drøm om at blive kok.

- Philip Damkær Mouritsen, 24 år

Blev anbragt på kostskole som 11 årig og her startede et liv på institutioner. Han udviklede et hashmisbrug og tabte greb om skolen og om sig selv. Kommunen placerede ham til sidst på Kanonen. Og som Philip siger: "Jeg var ikke altid enig med Kanonen, men rammerne var gode for mig". Nu er Philip far, IT-uddannet, har startet sin egen virksomhed og er tæt på drømmen om en gård, hvor ham og hans gode ven begge skal bo med deres familier.

- Nanna Bengtson, 22 år

Nanna levede på gaden - et liv med vold og misbrug. Nanna blev smidt ud af flere skoler og troede ikke på, at hun ville runde de 20 år. Efter fire år hos Fonden Kanonen har Nanna færdiggjort 10. klasse, læser nu HF og har været udvekslingsstudent i England. Nanna er i dag medicinfri, har tabt 60 kg og jagter sin drøm om at blive socialrådgiver eller pædagog. For som Nanna siger: "Jeg vil gerne arbejde med mennesker - jeg synes, at jeg har fået så meget at give af"

Kontakt Kanonen

Har du spørgsmål vedrørende​ forløbet på børne- og ungehjemmet eller ønsker du at få uddybet vores fremgangsmåder?​

Ring på telefon 87 61 01 98 eller skriv til os via formularen.​

Vi besvarer gerne dine spørgsmål, og vender tilbage til dig med et svar, så hurtigt som muligt.

Henvend dig via formularen

Vi besvarer henvendelser hurtigst muligt.
​Felter markeret med * skal udfyldes.

 
 
 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt