Samarbejde​​

Kanonen lægger stor vægt på et direkte og åbent samarbejde med kommunerne. Den pædagogiske indsats og behandling tilrettelægges i et tæt samarbejde mellem anbringende kommune, Kanonens socialrådgiver, afdelingsleder og kontaktpædagoger. Kanonen leverer præcis dokumentation af såvel økonomi som fagligt og pædagogisk indhold. Kommunen får et veldokumenteret grundlag for beslutninger omkring anbringelsen, således at den samlede indsats omkring den unge bliver velkoordineret og kvalificeret.

Kanonen prioriterer en løbende evaluering af den unges udvikling og behandlingsbehov med henblik på revurdering af pladstype og pris i tæt samarbejde med anbringende kommune. Herved sikres den fornødne fleksibilitet og tilpasning af behandlingsindsatsen løbende.

Med den unge i centrum skabes en helhedsorienteret indsats med inddragelse af relevante samarbejdsparter i tværfagligt samarbejde. I kraft af vores samarbejde med professionelle behandlere, modtager vi ofte direkte rådgivning i forhold til udarbejdelse af individuelle pædagogiske strategier. Vi er altid opsøgende på ny viden indenfor det pædagogiske arbejde og udvider gerne feltet af specialiserede samarbejdspartnere.​

Blandt Fonden Kanonens faste samarbejdspartnere kan nævnes:

  • Børne- og ungdomspsykiatrisk afdeling, Region Midtjylland.
  • Ungliv.dk – Kognitiv terapi center
  • Los - Landsforeningen af opholdssteder
  • Via University College
  • Villum Fonden
  • Fonden Orpigaq (Grønland)

Herfra bliver ingen smidt ud

Vi modtager en lang række forskellige børn og unge og det er en af vores kerneværdier, at vi har plads til alle.

Trygge rammer i dejlige omgivelser

Børne- og ungehjemmet er beliggende i det skønne Hinnerup, og her er plads til 30 unge i alderen 10 til 25 år.

Godt samarbejde med kommunerne

​​På børne- og ungehjemmet Kanonen vægter vi et godt samarbejde med kommunerne meget højt.

- Michelle Kaus, 18 år

Michelle blev anbragt frivilligt ved Fonden Kanonen med massive adfærdsproblematikker kombineret med misbrug. Nu, efter anbringelse i en af Kanonens afdelinger med efterfølgende efterværn, har Michelle færdiggjort 9. klasse og er godt i gang med sin videre uddannelse og drøm om at blive kok.

- Philip Damkær Mouritsen, 24 år

Blev anbragt på kostskole som 11 årig og her startede et liv på institutioner. Han udviklede et hashmisbrug og tabte greb om skolen og om sig selv. Kommunen placerede ham til sidst på Kanonen. Og som Philip siger: "Jeg var ikke altid enig med Kanonen, men rammerne var gode for mig". Nu er Philip far, IT-uddannet, har startet sin egen virksomhed og er tæt på drømmen om en gård, hvor ham og hans gode ven begge skal bo med deres familier.

- Nanna Bengtson, 22 år

Nanna levede på gaden - et liv med vold og misbrug. Nanna blev smidt ud af flere skoler og troede ikke på, at hun ville runde de 20 år. Efter fire år hos Fonden Kanonen har Nanna færdiggjort 10. klasse, læser nu HF og har været udvekslingsstudent i England. Nanna er i dag medicinfri, har tabt 60 kg og jagter sin drøm om at blive socialrådgiver eller pædagog. For som Nanna siger: "Jeg vil gerne arbejde med mennesker - jeg synes, at jeg har fået så meget at give af"

Kontakt Kanonen

Har du spørgsmål vedrørende​ forløbet på børne- og ungehjemmet eller ønsker du at få uddybet vores fremgangsmåder?​

Ring på telefon 87 61 01 98 eller skriv til os via formularen.​

Vi besvarer gerne dine spørgsmål, og vender tilbage til dig med et svar, så hurtigt som muligt.

Henvend dig via formularen

Vi besvarer henvendelser hurtigst muligt.
​Felter markeret med * skal udfyldes.

 
 
 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt