Sverigesmodellen / Boråsmodellen​

Sverigesmodellen kaldes i Danmark også for Boråsmodellen, fordi modellen er kommet til Danmark via Borås kommune i Västra Götaland. Det er en arbejdsform, der anvendes i sager med børn og unge.

Hvad er der fokus på?

I Sverigesmodellen arbejdes der ud fra følgende:

  • Et meget lavt antal af sager
  • En fremskudt og nytænkt sagsbehandling
  • Systematisk inddragelse af familie og netværk
  • Et hverdagsperspektiv for børnene og de unge
  • Et tæt samarbejde på tværs af forskellige sektorer
  • Væsentlig hyppigere opfølgning på sagerne end hidtil​

Når man arbejder efter Sverigesmodellen, anbefaler Dansk Socialrådgiverforening, at man har omkring 15-20 sager pr. sagsbehandler, hvilket er det samme, som socialrådgiverne i Borås i Sverige har.​

I Danmark er flere og flere kommuner begyndt at anvende modellen, og der følges løbende op på udviklingen og de erfaringer, der gøres med arbejdsmetoden.

Vi er et socialpædagogisk opholdssted for børn og unge i alderen mellem 12-23 år. Rent geografisk holder vi til nord for Aarhus, men vores beboere kommer fra både Midtjylland, Østjylland og andre steder i landet. Vi har i mere end 17 år arbejdet med at sikre en kvalificeret, socialpædagogisk indsats for udsatte børn og unge, og netop derfor interesserer vi os også meget for Sverigesmodellen samt resultaterne og erfaringerne herfra.

Kontakt os og hør mere om Sverigesmodellen

Har du nogle spørgsmål omkring Sverigesmodellen, eller kunne du tænke dig at høre mere om fokusset eller formålet med modellen, er du velkommen til at kontakte os. Det kan du enten gøre ved at ringe til os på tlf. 87 61 01 98 eller ved at skrive til vores e-mail kanonen@kanonen.dk.​

Kanonen

Århusvej 1, 8382 Hinnerup

​Find vej med Google Maps

Telefon: ​87 61 01 98

E-mail: kanonen@kanonen.dk

CVR: 26 64 62 94

Visitation: 30 62 21 01​